Vedstapel med ljust ändved

Hållbar värme - elda miljövänligt

Alla Scanspis kaminer och kamininsatser är renbrännande och tillverkade av naturens egna, återvinningsbara material. Vi har utformat eldstäderna så att de ska ge optimal värme i många år framöver, med äkta dansk designkvalitet och minsta möjliga avtryck på miljön. Luta dig tillbaka framför brasan och njut av värmen och atmosfären, i trygg vetskap om att vi har tagit hand om resten.

Blond kvinna i vit klänning som står i ett grönt fält

Hållbara val du kan göra själv:

 

SÅ ELDAR DU MILJÖVÄNLIGT

Hållbar värme ger dig fördelar

 

Design och funktion – utan att kompromissa med miljön

För Scanspis är uppvärmning mer än bara en praktiskt eller estetisk fråga. Alla Scanspis kaminer och kamininsatser är renbrännande, vilket vi är mycket stolta över. Vi tycker att våra kaminer är innovativa möbler som passar för en modern livsstil med höga krav på hållbarhet. 

Här presenterar vi några av våra mest miljövänliga eldstäder, utvalda enligt kriterier i Naturvernforbundets projekt Energismart. Därmed blir det enklare för dig att göra klimatsmarta val när det gäller förnybar uppvärmning i hemmet.

Modern och genial

Kaminen passar perfekt för hörninstallation.

  • Elegant prismeform
  • 180 graders insyn till flammorna
  • Möjlighet för värmeakkumulerande sten

 

LÄS MER

 

Blond kvinna sitter framför en vit eldstad Scan 83-2 och njuter av en kopp kaffe

Clean Burn Technology – vad är det?

När veden blir varm frigörs gaser och partiklar som finns naturligt lagrade i vedträna. Gamla kaminer släpper ut dem rakt upp i skorstenen, tillsammans med värmen, och ger en verkningsgrad på bara 40 procent, medan Clean Burn Technology ser till att även dessa gaser och partiklar förbränns. Det ger minimala utsläpp genom skorstenen, samtidigt som det ger dubbelt så hög verkningsgrad och mer värme i rummet.

 

LÄS MER OM CLEAN BURN TECHNOLOGY

 

Stora glasytor

Som alla uppskattade designelement kommer denna exklusiva eldstad att bli mittpunkten i ditt hem. Stora glasrutor på tre sidor gör att du kan njuta av de vackra lågorna och värmen från hemmets favoritplatser. Scanspis 5005 FRL kan installeras som en rumsavdelare.

  • Ljusa brännplattor
  • Stor uppvärmningsyta
  • Mjukstängande giljotindörr

 

LÄS MER

 

Text om co2 neutral värme

 

Hand tänder en brasa i en vedspis

Visste du att ...

... sättet du tänder kaminen på till stor del påverkar hur miljövänlig eldningen blir?

Vår Clean Burn Technology förbränner de flesta partiklarna innan de når ut genom skorstenen, men du kan öka förbränningen ännu mer genom att tända brasan från toppen.

 

LÄS HUR