Danish winter logs

Om Scanspis

Scan A/S bildades i Odense år 1978. Ända från starten har vi fokuserat på att erbjuda våra kunder de bästa kaminerna på marknaden, med särskilt fokus på design, innovation och användarvänlighet.

Idéer som värmer

För oss handlar det inte bara om värme, utan också om att leverera den vackraste lågan, omringad av en designmedveten möbel som passar i de flesta hem. Kombinationen av dansk design, modiga idéer och fokus på detaljer har gjort Scanspis till ett ledande märke inom braskaminer.

Vår designfilosofi

Hos Scanspis har vi, sedan bolaget startades upp i Odense år 1978, haft fokus på att erbjuda våra kunder de bästa kaminerna på marknaden med särskilt fokus på design, innovation och användarvänlighet. För oss handlar det inte bara om värme - men om att leverera en vacker låga, omgiven av en designmöbel som passar i de flesta hem. Kombinationen av dansk design, modiga idéer och fokus på detaljer, har gjort Scanspis till en av ledarna inom braskaminer.

Danmark har en rik tradition när det kommer till design, och Scanspis är en del av detta. Bara danska designers har skapat våra kaminer, och därmed säkras en full och sann formgivning som alltid kännetecknar Scanspis vid de typiskt danska, rena linjerna.

Vi har även en tradition för att sätta nya standarder, och våra designers tar emot varje utmaning med målet att vara nyskapande. Detta har resulterat i att Scanspis fortfarande har gott internationell renommé och att vi har vunnit flera designpriser för vårt hantverk.

Din nya låga

Att njuta värmen från en perfekt eld bakom glasdörrar är den yttersta formen för avslappning och mys. Därför är vår designprocess alltid fokuserad på att skapa vackra lågor och bästa möjliga insyn.

Innovation och nytänkande

För Scanspis är uppvärmning mer än bara en praktisk eller enkel fråga. Vi anser våra kaminer som nyskapande möbler anpassade till en modern livsstil. Genom kreativitet, fokus på detaljer och mod att prova ut nya idéer, har vi legat steget före och varit en ledare både av hänsyn till användarvänlighet och miljö. Scanspis var den första till att införa skjutdörrar, glas i 90 graders vinkel och glashandtag på insatserna.

Miljö

En av våra målsättningar är att utveckla kaminer som bränner renare och med minsta möjliga påverkan på natur och klimat. Vedeldning är en hållbar, ekonomisk energiform, och om kaminen är konstruerad rätt använder den mindre bränsle. I vårt egna laboratorium arbetar vi kontinuerligt med att göra förbränningen mer effektiv och infria de strängaste kraven för godkännande. Därför är Scanspis kaminer bland de som har fått flest godkännnanden i världen.

Säkerhet

Att en kamin från Scanspis är godkänt, är din garanti för att den är testad och kontrollerad. Alla produkter som lämnar fabriken, är kvalitetssäkrade med tanke på både säkerhet och funktionalitet.
Därför ger vi med glädje 5 års garanti. Utvalda auktoriserade Scanspis-återförsäljare står till disposition med ytterligare teknisk information om bland annat installation och service.

Kvalitet

Våra kaminer är av hög kvalitet och produceras av de bästa råvaror som finns. Med hjälp av ett sexsiffrigt registreringsnummer kan vi spåra ursprunget till en Scanspis-kamin. Detta gör beställning av eventuella reservdelar enklare. Ingångskontrollen på råvaror och slutkontroll på produkten är med andra ord unik. Goda detaljer som svala handtag, effektiv luftspolning och enkel hantering gör upptändning och eldning mycket enklare. Vi önskar mycket glädje med den nya kaminen från Scanspis!

Scan i världen

Scan A/S ägs av norska Jøtul AS. Jøtul Group är en av världens största braskaminsproducenter och har dotterbolag och distributionställen i hela världen, där Scanspisprodukter också säljs.

Hitta återförsäljare