Grå sofa i moderne hvitt hjem med stor hvit peis med flammer

Inbjudande hörneldstad med generös takhöjd

På en adress som erbjuder både härlig sommaridyll och bra tillgång till skidspår vintertid har Elin och familjen skapat sitt drömhem i Vollen. Med kyliga vinterkvällar i åtanke stod en hörneldstad högt upp på önskelistan för det minimalistiska parhuset. En modern eldstad passar inte bara under de mörka och kalla månaderna. Tvärtemot ger eldstaden ett varmt intryck och inbjuder till avkoppling och mys även utan lågor.

Elin (46) bor i ett parhus i idylliska Vollen i Asker, Norge, med sina tre barn. Det nybyggda parhuset ligger lantligt till, med nära både till naturen, havet och storstaden.

Blond kvinna med mörka byxor och blommig blus som står lutad mot en vägg, bredvid ett glasbord med blommor

När Elin skulle slå sig ner i en ny bostad ställde hon upp en del kriterier för i vilket slags område hon och familjen ville bosätta sig. Elin, som jobbar i huvudstaden, var angelägen om att ha nära till sta’n när hon skulle välja bostad. Och för den aktiva familjen, med tre ungdomar, var det också viktigt med gott om plats att breda ut sig på och närhet till naturenHon har själv växt upp i en lantlig miljö, med nära till havet, och Vollen blev ett perfekt val för familjen. 

Bostaden har bra zoner 

Med heltidsjobb och stor familj blev ett nybyggt parhus helt rätt val. Och med tre ungdomar i huset är det dessutom en bra lösning med en bostad indelad i zoner. Köket på första våningen är knutet till ett TV-rum, som blir en funktionell och trevlig samlingspunkt där familjen kan träffas mellan aktiviteterna. Och på andra våningen finns ett mysigt vardagsrum med bra takhöjd och stora fönsterytor med utsikt över fjorden som låter naturen komma in. Det ger utrymme för en stund att andas ut vid en vacker inbyggd eldstad.

Vit hörn hörnspis Scan 5003 FR med lågor i vitt modernt hem med grå soffa och runt bord

Drömmen om en hörneldstad

När familjen flyttade in i det stilrena parhuset var målet att skapa ombonad trevnad, samtidigt som den samtida stilen kryddades med familjens egna detaljer. För att uppnå det var en eldstad ett absolut måste. En modern eldstad ger både pålitlig värme kalla vinterdagar, är en alternativ värmekälla på en kaotisk energimarknad och en värmande möbel som inbjuder till social samvaro och avkoppling.

Elin önskade sig en hörneldstad med insyn från två håll, som dessutom inte var alltför stor. Hon fick hjälp att uppfylla drömmen om en eldstad av Scanspis-återförsäljaren. Valet föll på en Scan 5003 FR, en kamininsats som är nätt och har en ren och enkel design – perfekt för en modern bostad. I ett minimalistiskt och modernt hem med högt under tak kan det fungera bra att använda lågor och kaminvärme för att skapa en mer ombonad miljö – och vackra dansande lågor är ett av Scanspis viktigaste mål när vi utvecklar våra eldstäder, vedspisar och kamininsatser.

Vit hörn hörnspis Scan 5003 FR med lågor i vitt modernt hem med grå soffa och runt bord

Inbyggd eldstad specialanpassad efter vardagsrummet

Kamininramningen är specialritad med hjälp av återförsäljaren och kamininsats Scan 5003 FR har placerats i behaglig ögonhöjd, med bra insyn från soffhörnet. En hörneldstad med ljus insats och vågrät lågbild som erbjuder verkligt vackra lågor att vila ögonen på. Att den dessutom är skapad för att värma stora ytor gör den till ett bra val för bostäder med modern och öppen lösning.

Vit hörn hörnspis Scan 5003 FR med lågor i vitt modernt hem med grå soffa och runt bord

Det är i kontrasterna magin uppstår – och en stor modern eldstad tillför det nybyggda och moderna huset själ, mys och en behaglig atmosfär.

Scanspis återförsäljare sätter en ära i att erbjuda grundmurat fackkunnande och samma trygga kvalitet, oavsett var du bor och vilken återförsäljare du väljer.