Svart öppen spis Scan 87 och stock Red Dot Award Winner 2022 i ljusgrön inredning med ljusbrun soffa och vilstol

Modern braskamin med prisbelönt design - Scan 87

Scan-spis är stolt vinnare av det prestigefyllda designpriset i kategorin Produktdesign med braskaminen Scan 87 utformad av Niels Kjeldsen Design.

Stor braskamin som balanserar estetik och funktionalitet

En braskamin fyller ofta flera viktiga funktioner i hemmet. Den ska ge värme, vara enkel att använda, snygg att se på och samtidigt vara en naturlig samlingsplats i rummet. Scan 87 lever upp till alla dessa kriterier, med sina kruviga linjer, intuitiva luftstyrning och 160 graders insyn till elden.

Scan 87 är en stor, clean burn braskamin med gott om plats för ved. Med fokus på estetik och användarvänlighet – som ett svalt glashandtag, enkel asktömning och effektiv uppvärmning – är Scan 87 den optimala kombinationen av dansk design och smarta funktioner.

Svart braskamin Scan 87 och stock Red Dot Award Winner 2022 placerad på en graderad bakgrund i varmt grått

Vedeldad vinnare av Red Dot Design Award 2022

Red Dot Design Award är en internationell designtävling som årligen utser vinnare inom tre olika kategorier: Produktdesign, Varumärken och kommunikation samt Designkoncept.

Juryn består av runt 50 experter inom olika branscher från hela världen. De testar, diskuterar och bedömer varje produkt individuellt. Deltagarna i kategorin Produktdesign bedöms utifrån kriterier som estetik, funktionalitet, innovation och – inte minst – enastående design.

En utmärkelse i Red Dot Award är ett tydligt bevis på utmärkt designkvalitet, och vi är både stolta och tacksamma över att kunna lägga till den moderna braskaminen Scan 87 i den här listan.

Scan 87 Interior Floor modell. Stor svart vedspis Scan 87 Golv i grönt rum med ljusbrun soffa och fåtölj

Modernt uttryck med Scan-spis' DNA

Niels Kjeldsen är utbildad produktdesigner vid Danmarks Designskola, och har drivit designbyrån Niles Kjeldsen Design sedan 2003. Hans signum är enkel och funktionell design, vilket återspeglas i arbetet med Scan 87.

I nära samarbete med Scan-spis var det gemensamma målet att skapa en ny braskamin med ett modernt uttryck väl förankrat i Scan-spis' DNA.

Kjeldsen berättar: – Det var en ära för mig att få designa en helt ny braskamin för Scan-spis. De hade ett antal specifika krav på den nya kaminen – den skulle ha en stor insats och insynen till elden skulle vara så stor som möjligt.

Svartvit bild av mann med handen bakom nacken med effektljus på ansiktet

Kamin med smarta detaljer och industriell elegans

Den moderna vedkaminen Scan 87 har många funktionella och sofistikerade detaljer.

Stor svart vedspis Scan 87 Golv i grönt rum med ljusbrun soffa och ljust ekbord

En vertikal lucka med hävfunktion, som elegant glider upp och ned, är bara ett av designelementen som gör denna stora kaminen till en nyskapande och användarvänlig braskamin. Kjeldsen beskriver formspråket som industriellt, men samtidigt elegant.

Detaljbild av Svart vedspis Scan 87 med glashandtag och ved i bakgrunden

Luckans handtag är också en detalj som skiljer den från andra eldstäder. Eftersom kaminen har en mycket stor värmeeffekt blev traditionella lösningar en utmaning både design- och funktionsmässigt. Kjeldsen ville ha ett symmetriskt uttryck. Det resulterade i ett integrerat handtag i mitten, tillverkat av glas som inte leder värme och är lätt att hålla rent.

Detaljbild på Svart vedspis Scan 87 med lyftdörr i ljusgrönt rum med svart aluminiumhylla och ved i bakgrunden

Enligt Kjeldsen är luckans funktion ett genidrag som Scans ingenjörer kan ta åt sig äran för. Den rör sig lätt, ljudlöst och elegant upp och ned. Luckan är inte bara ett estetiskt designelement, utan konstruktionen bidrar också till att minimera rök i rummet när du eldar.

Scan 87-serien består av två modeller

Scan 87 ingår i en serie med två braskaminer och finns även som en vägghängd modell som ger intrycket av att sväva ovanför golvet.

Large black round fireplace Scan 87

Ibland måste man gå ”all in”. Scan 87 är en riktigt stor braskamin som ger dig mycket värme, ett tungt och gediget intryck och blir en naturlig samlingspunkt i rummet. 

  • Scan 87 får Red Dot Award 2022
  • 160-graders insyn till elden
  • Stor vedspis och mycket värme
  • Exklusiv hisslucka
Large black wall mounted fireplace Scan 87

Scan 87-2 är en hängande eldstad som serverar lågor nästan pittoreskt flytande.

  • 160-graders insyn till elden
  • Stor vedspis och mycket värme
  • Exklusiv hisslucka

Vill du ha Scan 87 i ditt vardagsrum?

Våra duktiga återförsäljare hjälper dig att förverkliga din eldstadsdröm! Kontakta din närmaste återförsäljare för mer information och vägledning.