Scan beach danish

FAQ - Vanliga frågor

Vi ger dig svaren på våra vanligaste frågor.

Varianter av modellerna

Vi har många olika produktfamiljer som du kan se på sidan med produktöversikt. De flesta av dessa kan varieras med olika lister, handtag, sidobeklädnader och sockellösningar samt med eller utan sidoglas. Detta ger dig möjligheten att sammanställa precis den kamin som passar i ditt hem.

Vad är avstånd till brännbart material?

När vi testar våra kaminer mäter vi minimumavståndet till brännbart material. Detta avstånd är olika från produkt till produkt - och dessa siffror kan du hitta i manualen.

 

Hur många kvadratmeter kan en kamin värma upp?

Kaminer är testade för specifik kilowatt (kW). 1 kW kan värma 10 - 20 kvadratmeter i ett normalisolerat hus. Alla kaminer fungerar perfekt i ett område över / under testad prestation. Det specifika kW-intervallet för varje kamin finns under Produkter / Tekniska data.

 

Vad är fördelar med konvektion och täljsten?

Om du väljer en kamin med konvektionssystem får du en god luftcirkulation runt kaminen och därmed en god värmefördelning i rummet.
Täljstenen lagrar värmen och säkrar en stabil värme länge efter att elden har brunnit ut.

 

Varför är underlaget viktigt?

En kamin som placeras på ett brännbart golv ska alltid ha en golvplatta framför kaminen och på sidorna. Denna kan vara av glas, stål, skiffer, kakel, etc. Det är viktigt att underlaget eller golvplattan uppfyller kraven med hänsyn till isolation och storlek. Du kan få råd och vägledning till att hitta den riktiga varianten hos din lokala återförsäljare.

 

Vad är nominell effekt?

För värmeberäkning används nominell effekt.
Nominell effekt anger den genomsnittliga värmeavgivning (se typskylt) man får när man följer eldningsråden som ges i kaminens manual.

 

Var kan man se modellerna?

Alla kaminer säljs genom auktoriserade kaminåterförsäljare. Här kan du se olika modeller och får svar på eventuella frågor om produkterna samt priser. Se var du hittar din närmsta butik.

 

Vilken skorsten kan jag använda?

Det är möjligt att montera en kamin både till murstock och stålskorsten. De korrekta dimensionerna och det nödvändiga skorstensdraget för varje modell framgår av uppställningsvillkoren.

 

Hur många olika modeller finns det?

I Scanspis-serien finns det över 40 olika modeller och många variationsmöjligheter. Sammanlagt ger detta dig en möjlighet att sätta samman din egna, alldeles speciella kamin, kassett eller insats.